BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

08 July 2009

Episodu'6(Pour le connaisseur)


Scaun. Punct .Cum va suna? Mie imi suna a piesa de mobilier si atat. Oi fi eu nebuna? Pe voi va duce cu gandul la vreo “rusinica”? off. Ma intreb cine o fi pornit-o in istorie cu treaba asta?Am facut eu mici cercetari rudimentare si stiu de romani cu toalete lor,ce si cum a fost la greci,eu zic strict de piesa de mobilier:scaun.
Legat tot de “fotoliu” imi amintesc doua intamplari prin care a trecut strabunica mea acum multi ani,saraca femeie simpla de la tara,sincera si se pare mult mai inteleapta decat doctorul care i-a adresat intr-o zi intrebarea :”povestiti-mi despre scaunul dumneavoastra”. Era prima vizita la un doctor de oras,emancipat,trecut prin scoli inalte si care nu s-ar fi cuvenit el sa zica mai pe intelesul bietei femei de 90 de ani. Asa ca buni a mea a inceput povestea,mandra si fericita ca cineva este cu adevart interesat de casa si sentimentele ei.
“pai am unu mititel cu trei picioare facut de Niculai la atelier,bietu ce s-a mai chinuit cu el ca nu statea drept,da iaca io il tiu ca mi-i drag ; si mai am vreo 3 mai mari ,da alea-s vechi si intr-o zi o sa le dau pe foc ca nici nu se mai tin ele asa bine”. Femeia ar mai fi continuat daca doctorul nu s-ar fi plictisit de istorisire din start.
Ei da vedeti unde poate ajunge jena asta gratuita in a nu vorbi despre cacat direct, ci ori la persoana a3a(vai catamai respectu’ii purtam) ori deghizandu-l( ca e doar un pui de vip,, si nu trebuie descoperit cu una cu doua).
De pe la rude mai stiu si ca aceeasi buni a mai trecut printr-o intamplare acum vesela , dar imi imaginez cum a fost pentru ei intr-o zi de vara cand pentru prima data trebuia sa inopteze femeia la oras,in vizita fiind, ca vorba aia nu trebuia trecut cu vederea faptu’ ca nepotii ei isi luase bunatate de apartament nou nout la oras,chiar primu bloc cum intri in oras,mama mama ce frumusete la etajul unu.Asa ca se pomeni biata femeie seara tarziu ca ii vine vremea “facerii”si nu facu acest lucru niciodata in casa de om”valeu momucuta da pai amu asa di parajinita nu-s sa nu ma poci caca afara,da pai cum sa fac in casa si sa dormim si noi aici”.Degeaba au incercat sa explice bietei femei ca acum asa is vremurile si toata lumea de la bloc face in casa, ca au sfarsit prin a o cobori pe bunica din bloc si a o duce pe campul din spatele lui, sa isi faca nevoile.
Pana si cuvantul “nevoi”ma duce cu gandul la cat de mult ni-l dorim si ce “nevoie” avem de el zilnic.

11 comentarii:

vreauultimulloc said...

Zi ha batrana nu vroia sa doarma cu dihonia in casa? =)).

Bine dreak ca era camp in preajma ca altfel fugeau cu ea intr-un rond in centrul orasului.

femeiadeservici said...

greu sa le explici oamenilor ca nu e rusinos ci fiziologic..

vreauultimulloc said...

Clar ca e fiziologic dar asta nu inseamna ca e si frumos. Iar daca nu e frumos faci si tu undeva deoparte sa nu deranjeze.

Asa de dragul disputei filozofice poti sa faci si in platoul din sufragerie dc nu sar stropi ca e fiziologic nu?
Oricum sa nu zici ca nu iti sustin campania. o sa scriu lizibil CACAT :D.

femeiadeservici said...

campania"curului":)) merci

Porcusorul Radioactiv said...

Bai fata, da ma inebunisi fa cu atata campanie la cacatul aiesta. Drept ii ca poza imi place :)

femeiadeservici said...

inebunitu' e negativ sau pozitiv?
:(
da..era un vis de cacat e drept:) sa scriu o carte despre fecale si iubire....da...cine sa o cumpere,asa macar mai citeste vreun fan de-al meu:)

Anonymous said...

Oricum suna mai bine cacat decat scaun sau treaba mare.
Cacat, ce mare branza! :-)

Anonymous said...

Draga mea cred ca nu ma mai iubesti ca in prima zi, sa nu pomenesti tu cine ti`a trimis fotografia ca semn al dragostei eterne tztztztztz... trist...trist

femeiadeservici said...

@lasociete-dar cum sa nu recunosc ca soarele straluceste altfel din ziua aia,luna si stelele...nu mai zic de ele...asa ca vive iubire si cacat:)

Anonymous said...

foarte tare articolul..si interesant theme..;) succes in continuare!

femeiadeservici said...

multam domn tanaku' sa mai revii:P