BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

20 July 2009

Gust si miros de trecut

Imi place sa mananc.Pentru mine a manca nu e sinonim cu a supravietui iar"mananca pentru a trai nu trai pentru a manca" e un citat cu care ma razboiesc de mai multa vreme.
Iubesc culorile mancarii,cu cat se disting mai mult de 3,papilele mele gustative o iau razna.
Ma comport ca o femeie vesnic insarcinata,care are pofte de ori ce fel si oricand.
Zilele trecute credeam ca "nasc" daca nu manac o placinta cu branza si stafide.Simt si acum aburul si fierbinteala ei,caci nu am rezistat sa se raceasca si nu am ezitat si mi-am facut una.E un intreg ritual mistic cand adaug lamaie rasa pe care o tin in mana cateva secunde,o miros ma gandesc daca sa o pun pe toata sau nu.O colorez cu zahar pudra ca si cum as adauga pe o panza ultimile detalii inainte de expozitie.
Ceea ce poate fi un atuu pentru mine e ca in afara de placerea de a manca e si placerea de a gati.Nu inteleg de ce se vaita feministele ca stau la cratita toata ziua,pentru mine e un "chin"placut, cu atat mai mult daca stiu ca vor veni prieteni la degustat.E placerea si mai mare daca impart din "aburi" si cu ei(asta probabil se trage din 4 ani de camin).
Mananc iute,dulce,cu mult usturoi,picant,dulce acrisor,fierbinte,oricum,si orice,dar mai ales culoare si miros sa aiba.
Imi aduc deseori aminte de etape din viata mea cand simt un miros de o anume mancare.
Asociez porumbul copt,mirosul de lapte ars, cu vacanta de vara la tara.
Stiu ca oricand voi desface un plic de zahar vanilat,imi voi aminti de bunica mea care ma certa si se supara mereu cand ii furam de prin sertare "vanela"cu greu cumparata atunci.
Nu am nici o restrictie mentala legata de vreun aliment.
Asi manca iarba verde proaspat taiata,atat de puternic e mirosul.

7 comentarii:

vreauultimulloc said...

Si mie imi place sa gatesc dar nu stiu. Gatitul ca sa fie o placere trebuie sa fie rara si sa gatesti chestii deosebite plm nimeni un se bucura cand face cartofi prajiti zilinic. Si cu toate asta mananc in general ca sa traiesc, manac orice nu imi displace activ. Poate sa fie si iarba uscata rulata strans :)).

femeiadeservici said...

"poate fi si iarba uscata rulata strans"...deosebit cel putin.peace!

Anonymous said...

Mi s-a facut pofta de mancare de mazare...iar dupa, desi nu se potriveste, o bucata de "iarba uscata rulata strans"...d-aia cu gust de guma de mestecat...

femeiadeservici said...

offf ce frumos vrobeam eu despre iarba verde de acasa...si ei gata sunt pregatiti de rulare...

Ramses3 said...

zici ca-l citezi pe proust cand manca madeleine cu ceai de tei :)

mie imi place sa gatesc, desi cateodata ma satur numai facand-o. la fel experienta celor 1,2,3 si asa mai departe pana la 4 ani de camin. iarba uscata rulata strans e buna pt cei care-si pierd gustul pt mancare sau in general pt viata. dupa ea mancarea pare un buchet straniu de placut si de inimaginat

Domenii .info + gazduire moka said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Porcuşorul Radioactiv said...

Unde esti femeie? Ne e dor de tine...cel putin mie.