BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

13 December 2009

Sfarsitu' lumii sau sarbatorile la noi

Daca dispari de pe pamant ceva vreme, zile,luni si revii si vrei sa afli in ce perioada a anulul te afli, nu iti trebuie mult sa realizezi ca ai ajuns exact in isteria sarbatorilor.De ce? E lumea cu zambet pe fata si vesela?Ei, dar de ce cand e mai simplu sa fii isteric si nervos, sa claxonezi in trafic si sa injuri la cozi.La noi sarbatorile in loc sa creeze fericire, creeaza pentru unii rautate si falsitate.Ma enerveaza la culme mesajele umanitare din exces in perioada asta si emisiuni tv cu acceasi placa :"fii mai bun de sarbatori".Incercarea asta artificiala de a transforma mintile oamenilor exagerand cu "bucuria ce trebuie sa izvorasca din suflet", fac sa am asa o senzatie nu tocmai placuta si sa astept sa treaca totul, sa imi fac eu zilele cum vreau nu cum vor altii sa mi le impuna.
Inca se simte comunismul care ne apasa de cum intri in magazine unde parca e anuntat sfarsitul lumii si trebuie sa te aprovizionezi cel putin pentru cateva ani.
Trebuie sa te plangi ca si anul asta sarbatorile te-au prins fara bani si anul ce va urma poate va fi unul mai bun si vei castiga la loto,vreun bilant tot trebuie sa faci din care iesi mereu in minus ca sa ai ce spera de la anul ce va veni, asa e la noi din pacate.
Nu inseamna ca sunt uracioasa si o victima permanenta a sistemului, nici cum, cadourile care ma surprind,sarmalele imense de acasa cu mamaliga si ardei iute,caltabosii de 2 metri si zapada care scartaie sub bocanci, ma bucura mereu.Ce imi doresc este ca si altii sa se uite mai bine langa ei...

6 comentarii:

Simion Cristian said...

Ai inceput catastrofal dar ai terminat minunat! Felicitarile mele! Sincere!

AcidTraveller said...

ca bine zici soro! citeam la Iasi cartea lui Radu Gheo _ "Adio Adio patria mea, cu a din a si i din i" si ...scria acolo de nebunia americanilor in perioada sarbatorilor. Sa ne americanizam incet incet si noi, romanii oare?

femeiadeservici said...

sa ne prostim incet incet si noi romanii oare?

Buha Neagra said...

O analiza foarte pertinenta. Imi place. Ma regasesc si eu.

andrei de plastic said...

da...e un post foarte reusit

femeiadeservici said...

bine, bine, va astept cu nuci si mere dupa colindul prea frumos:)