BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

26 August 2010

In randu' lumii cu send request

Am fentat cat am putut treaba asta cu marile retele de socializare.Nu vreau sa repet ce au zis altii si cum mie mi se pare un pleonasm si defapt dauneaza socializarii...
Mi-am facut cont pe facebook, a trebuit, zice lumea ca imi va spori sansele sa imi gasesc un job pe plac si ca va curge miere si lapte altfel ca pana acum.
Nu reusesc sa inteleg ce e ala perete, de ce trebuie sa existe, ce sunt alea like-uri si de ce trebuie sa stie tot mapamondul ce imi place mie.Azi mi-am pierdut toata ziua incercand sa deslusesc enigmele lui.Sunt de moda veche daca vreau sa beau o bere in real live si nu sa imi cresc castraveti in farmville?Nu neg bunele intentii ale internetului,dar cred ca incet, incet ne transformam si in loc sa punem mama pe telefon sa il sunam pe fostu' coleg de generala,sa ne vedem la o vorba, ne bucuram ca i-am dat "send request".

4 comentarii:

vreauultimulloc said...

Ma eu zic ca nu e asa de rau. Poate ca criticii acestor retele privesc doar o parte a realitatii. Da, unii isi pierd echilibrul, da, unii poate ca exagereaza. Totusi, aceia oricum nu erau pe treaba lor nu e ca si cum faceBucii a stricat ceva bun.
Eu vad un avantaj, ca acum pot sa dau usor de cativa colegi pe care ii cam pierdusem din agenda. Inca nu si intentionez sa o fac ar as puta :).
In alta ordine de idei sunt utile pentru grupuri de interes, afli pe unde se mai face un maraton, afli pe unde se mai face un curs foto.
Are destule parti bune cred eu.

Buha Neagra said...

sau il si chemam la nunta pe hi5 ori feisbuc. sau organizam intilnirea de nu stiu citi ani dupa liceu/faculta tot asa prin send request etc. colac peste pupaza se si oftica de nu onorezi invitatia, chiar daca tu nu ai cont in reteaua respectiva. "pe ce lume traiesti? de ce nu-ti faci?" simplu, pt ca ne putem intilni normal, sau suna pe tel.

AcidTraveller said...

Depinde cum privesti situatia. Oricum ar fi, ai libertatea de a alege scopul pentru care iti faci un cont intr-o retea de socializare. Eu de exemplu sunt de acord ca al un moment dat de pierzi in atatea conturi si parole si ca pierzi timp cu o chestie impersonala gen hai sa imi verific contul... dar revin: tine de tine de ce iti faci un cont. Personal, utilizez LinkedIn sau Keypeople pentru a face conexiuni cu persoane care ma interseaza in plan profesional (pentru unii, in domeniul HR asta e foarte important), iar HI5, tweet si Facebook le folosesc pentru a fi la curent cu ce fac cunoscutii mei, pe unde ii duce mintea sau picioarele, daca si-au schimbat jobul, daca s-au casatorit, daca li s-a nascut un bebe (asta pentru oameni cu care nu tii legatura zilnic sau saptamanal prin telefon pentru ca nu ai de ce...sau nu esti atat de apropiat sa o faci).Oricum, Hi 5 cred ca a degenerat total si majoritatea il folosesc pentru agatat. Iar eu naiva, chiar credeam ca pot sa tin legatura cu viata fostilor colegi de scoala sau de job...prin imagini sau statusuri. :)) Cred ca mi-l sterg.

femeiadeservici said...

vom vedea dragilor cum o evolua treaba asta mare:)